Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Η υπόθεση από "Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι" -13ο ΔΣ

Αφού είδαμε στο ολοήμερο την ταινία από το ομώνυμο παραμύθι του ΕυγένιουΤριβιζα, ο μαθητής της Δ' τάξης, Γιάννης Β.έγραψε με λίγα λόγια την υπόθεση της ταινίας και κατόπιν την "καθαρόγραψε" στο Word.

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ

Την άνοιξη σ’ ένα σπίτι υπήρχε μια ποντικοφωλιά που ζούσε ένα μικρό ποντικάκι και ο παππούς του. Γύρω στις 3 το βράδι το ποντικάκι βγήκε απ’ τη φωλιά του μπήκε στο σπίτι βγήκε έξω κοίταξε ψηλά και είδε τ’ αστέρια.
Ξαφνικά, του ήρθε η ιδέα να αγγίξει ένα απ’ αυτά. Προσπαθούσε όλη την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο ώσπου τον χειμώνα και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο οι άνθρωποι του σπιτιού στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μόλις το είδε το ποντικάκι χάρηκε πολύ γιατί στην κορυφή του έβαλαν ένα αστέρι όπως συνηθίζεται.
Το ποντικάκι έτρεξε στη φωλιά του, έπλυνε τα χέρια του καλά για να μη λερώσει την ασημόσκονη του αστεριού και άρχισε να σκαρφαλώνει στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Καθώς σκαρφάλωνε είδε τρία ανθρωπάκια, έναν ναύτη, έναν στρατιώτη και μια νοικοκυρά που προσπάθησαν να τον πείσουν να έρθει μαζί τους αλλά το ποντικάκι συνέχισε το δρόμο του ώσπου… έφτασε στη κορυφή και… άγγιξε το αστέρι. Ξαφνικά όμως γλίστρησε και έπεσε σε ένα κλαδί. Όμως έπεσε ένα στολίδι και ξύπνησε τη γάτα. Η γάτα είδε το ποντικάκι και έτρεξε να το πιάσει. Ευτυχώς μπουρδουκλώθηκε στα καλώδια. Το ποντικάκι έτρεξε ενθουσιασμένο στον παππού του και του είπε πως άγγιξε ένα αστεράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου