Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Και η συμμετοχή της Κύπρου στο πρόγραμμα!


O Δεκατρής και ο δράκος
(κυπριακό παραμύθι)

Η ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Στα παλιά πολύ παλιά χρόνια ένα ζευγάρι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα δεκατρία παιδιά του, εξαιτίας της φτώχιας που βίωναν. Τα δεκατρία αδέρφια μετά την εγκατάλειψή τους, σκέφτηκαν αμέσως να βρουν μια δουλειά που να τους εξασφάλιζε το καθημερινό τους φαγητό. Η πρώτη σκέψη που έκαναν ήταν να βρουν ένα χωράφι με σπαρτά και να το θερίσουν. Σύντομα έκαναν τη σκέψη τους πράξη, μη γνωρίζοντας ότι το χωράφι που είχαν θερίσει, ανήκε σε ένα δράκο. Ο δράκος όταν αντίκρισε τα παιδιά στο χωράφι του σκέφτηκε …..

Τι σκέφτηκε ο δράκος και  ποια ήταν η τύχη των παιδιών του παραμυθιού, θα τα μάθετε μέσα από τις ζωγραφιές μας που ακολουθούν αλλά και από την αφήγηση του παραμυθιού που θα σας στείλουμε με πολλή αγάπη!
Μέχρι τότε, με τη βοήθεια της φαντασίας σας, δοκιμάστε να δώσετε τη δική σας συνέχεια στο παραμύθι μας μέσα από μια ζωγραφιά ή συνεχίζοντας με γραπτό λόγο.

Ανυπομονούμε να δούμε το αποτέλεσμα!!!

                                                                Οι μαθητές της Δ΄2
                                του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου από Κύπρο

6 σχόλια:

  1. Η συνέχεια του παραμυθιού όπως τη φαντάζομαι: "Πως είναι περαστικοί αλλά μόλις τους είδε να φυτεύουν αγγουράκια κατάλαβε πως δεν είναι περαστικοί και τους φώναξε ποιοί είστε. Τότε αμέσως εκείνοι είπαν εμένα με λένε Γιώργο εμένα με λένε Δαμιανό και τα λοιπά. Ο δρακός τους είπε να φύγουν από το χωράφι του και να πάνε αλλού αλλά εκείνοι δεν τον άκουγαν τότε ο δρακός μετά από πολύ σκέψη έριξε δυο φλόγες και κατέστρεψε το χωράφι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δράκος μόλις τους είδε, έρτεξε να τους πιάσει. Σκέφτηκε ότι έτσι του πήραν όλα τα σπαρτα και δεν θα έχει να φάει. Οι δεκατρείς έφυγαν μακριά. Μπήκαν σε μια σπηλιά. Η σπηλιά ηταν μαγική και ήταν γεμάτη φαγητό. Τότε είπαν και του δράκου να μοιραστούν όλοι τα φαφητα και να γίνουν φίλοι, και μα μην τους πειράξει ο δράκος. Ο δράκος συμφώνησε κι από τότε έγιναν φίλοι.

    Οι μαθητές του Β2, 13ου δημοτικού σχολείου Δράμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας άρεσε που μας βάλατε να βρούμε τη συνέχεια απο το παραμύθι.

    Οι μαθητές του Β2, 13ου δημοτικού σχολείου Δράμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ... να τους κάνει φίλους. Τούς ρώτησε άμα θέλουν να γίνουν φίλοι και αυτοί δέχτηκαν και άρχισαν να παίζουν όλοι μαζί κρυφτό, κυνηγητό και πολλά άλλα παιχνίδια. Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. (Άγγελος, Στ΄).
    Μαθητής του 6ου ΔΣ Γέρακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κωνσταντίνος, Στ τάξη, 8ο ΔΣ:
    ... σκέφτηκε επειδή ήταν μόνος του και επειδή τον φοβόντουσαν ο κόσμος να μην τρομάξει τα παιδιά και πήγε να τους ζητήσει να γίνουν φίλοι. Τα παιδιά στην αρχή λίγο φοβήθηκαν αλλά μετά είδαν ότι είναι πολύ φιλικός μαζί τους και τα παιδιά τον βάλανε στην παρέα! Μετά από μέρες ήταν μαζί αλλά για μια φάση θύμωσαν και από τότε και μετά τους έκανε επιθέσεις, κατάλαβε όμως το λάθος του, τον κάνανε φίλο ξανά και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή